ביום שני האחרון בישיבת מועצת העיר הגשתי הצעה לסדר להוספת שורה קטנה בערבית לתוך הלוגו העירוני שכולל את שתי השפות עברית ואנגלית.
חשבתי שראוי שאחרי 63 שנה מקבלת ההחלטה על איחוד הערים תל אביב ויפו וקביעת לוגו שהתעלם מהאוכלוסייה הערבית, שתבוא הכרה מהעירייה והעומד בראשה רון חולדאי בחשיבות של שילוב השפה הערבית לצד האנגלית והעברית בלוגו העירוני.
באופן לא מפתיע ראש העיר בחר להתנגד להצעה ולחייב את כל חברי הקואליציה שלו להתנגד להצעה.
ראש העיר לא ידע להתעלות מעל עצמו ובחר להגיב בהתקפות אישיות כאילו אנחנו, נבחרי הציבור, פקידים אצלו
באופן לא מפתיע ראש העיר בחר להתנגד להצעה ולחייב את כל חברי הקואליציה שלו להתנגד להצעה.
ראש העיר לא ידע להתעלות מעל עצמו ובחר להגיב בהתקפות אישיות כאילו אנחנו, נבחרי הציבור, פקידים אצלו.
הוא הזכיר לנו בפעם המי יודע כמה שהוא בנה בית ספר חדש ביפו (אחרי משלחות הפוליטיקאים שמבקרים שם בקביעות, עוד ישלחו לשם אוטובוסים של תיירים כדי להתרשם) – משום מה הוא שכח להזכיר שעדיין כמחצית מתלמידי העיר לומדים על חשבונם בבתי הספר הפרטיים ביפו וחוסכים מיליונים לקופה העירונית.
כן הוא סיפר בתשובתו המעליבה כי גם ספר בערבית מחולק לכל ילד ערבי שנולד.
מה שבטוח, אם ישנו תואר לעיר על כך שהיא פלורליסטית, צריך לקחת אותו בחזרה.
הרבה חברים לספסל המועצה התנצלו בפניי לאחר ההצבעה שנפלה בתוצאה של 10/14 בגלל המחויבות הקואליציונית והלחץ האישי הכבד של עוזרו הבכיר של ראש העיר לקראת ההצבעה.
רוב החברים סברו שבקשתי היא לגיטימית, מה עוד שהשפה האנגלית נוספה ב- 2009.
השפה הערבית לא צריכה אישור של מועצת העיר כדי לשרוד אולם המועצה נכשלה ברגע שיכל להיות היסטורי.
מראשית כהונתו של ראש העירייה רון חולדאי, עושה עיריית תל אביב-יפו כל שביכולתה על מנת לחבק את הקהילה הערבית ביפו ולהעניק לבנותיה ובניה העדפה מתקנת בכל התחומים.
כך היה כשהוקמה המישלמה ליפו, כך היה שיזמה והקימה פרויקט דיור לבני הקהילה, כך היה כשבפעם הראשונה הוענק לבן הקהילה הערבית את אות יקיר העיר ובוצעה הנצחה של אישים ערביים רבים ברחובות וכיכרות ביפו.
מי שמבקש במצב הדברים הזה להוסיף כיתוב בערבית ללוגו העירוני של העיר העברית הראשונה - לא עושה זאת בתום לב - אלא מתוך רצון להבליט את המחלוקת הלאומית - ואת זאת אסור לאפשר
ההשקעה העירונית בחינוך, ברווחה, בשיקום התשתיות, מבני הציבור, מבני החינוך והספורט (הקמת בית ספר על יסודי חדש) ברחבי יפו ועבור הקהילה הערבית, היא חסרת תקדים בשנים האחרונות (למעלה ממיליארד ₪) וכולם רואים ויודעים זאת.
העירייה אף מעדיפים את בני הקהילה הערבית בתחום ההעסקה בעירייה ומעניקה ספר לתינוק בערבית.
עיריית תל אביב יפו מקפידה ותמשיך להקפיד על כך שכל הסמלים והפרסומים הנוגעים לקהילה הערבית בעיר יהיו בערבית ואפילו הלוגו של המישלמה, הכיתוב על מבני הציבור המשרתים את הקהילה הערבית ועוד ועוד.
מי שמבקש במצב הדברים הזה להוסיף כיתוב בערבית ללוגו העירוני של העיר העברית הראשונה - לא עושה זאת בתום לב - אלא מתוך רצון להבליט את המחלוקת הלאומית - ואת זאת אסור לאפשר.