‏יום שני ‏29 ‏מאי ‏2017
הים התיכון
 
המישלמה
 
מפת יפו
 
פורטל יפו  עסקים ביפו  60 - קפה ביסטרו
60 - קפה ביסטרו
אוכל טוב, סביבה מסבירה פנים, אירועים חגיגיים ובתים יפים – לא היה שום ספק שאורי שלנו תחזור מרוצה מערב הפתיחה של הביסטרו החדש בשכונה המרונית.
 מאת: אורי אגם
‏יום רביעי ‏30 ‏יוני ‏2010. צילומים: אילנה פיירמן
60 - קפה ביסטרו ביפו
60 - קפה ביסטרו ביפו
שתף |

במיקום אסטרטגי בפאתי השכונה המרונית, פתחו לפני חודש מישל ומייקל, שני רווקים יפואיים, ביסטרו חביב ומושקע.
בקדמת המסעדה רחבה עם שולחנות מוצלים, היכולה לשרת עד שלושים איש.
בתוך המסעדה בר לעשרה אנשים ועוד מספר שולחנות לעשרים וחמישה איש.
בקומה למטה חדר לאירועים סגורים ומטבח נוסף.
 
"זה לא גורמה", אומר מישל "אבל זה אוכל טרי ממרכיבים מצוינים, במחיר שווה לכל נפש. קראנו למסעדה ביסטרו כי מדובר במסעדה שכונתית עממית".
את התמונה משלימים מטבח מאובזר ושף מקומי שהתמחה במונטריאול קנדה וחזר להראות לכולם מה הוא יודע.
המטבח אקלקטי ומנסה לקלוע לקשת רחבה של טעמים.
בבוקר ארוחות בוקר בסגנון צרפתי, כגון טוסט צרפתי ומנה מיוחדת המכונה טוסט 60 ומורכבת משני סוגי גבינות ברוטב פסטו, מטוגן קלות במעטפת פריכה.
בצהריים יש המבורגר,כנפי עוף, פסטות ורטבים בעבודת יד, צלעות ועוד.
 
מישל ומייקל השותפים בביסטרו
מישל ומייקל השותפים בביסטרו
המוטו של המקום: איכות במחירים בסבירים: "זה לא גורמה", אומר מישל "אבל זה אוכל טרי ממרכיבים מצוינים, במחיר שווה לכל נפש. קראנו למסעדה ביסטרו כי מדובר במסעדה שכונתית עממית".
 
בינתיים התפריט קבוע- אבל במשך הזמן יתווספו מנות יום מתחלפות.
 
מי הקהל בינתיים?
"השכנים באזור ומחפשי נדל"ן, זה בעיקר מתפשט מפה לאוזן. בסה"כ  לא רע בשביל 3 שבועות", מחייך מישל. "אתמול למשל ביקרו פה אנשים מערוץ 2 שאני לא רוצה להסגיר את שמותיהם, שהגיעו בעקבות המלצה ואכלו בחדר הפרטי- ונהנו מאוד", הוא מספר בגאווה.
 
אני מבקרת בערב הפתיחה הרשמי "לחברים ומשפחה".
מישל ומייקל מגישים משקאות ומיניי מתוקים מונחים במגשים עמוסים על השולחנות.
דודה בשלנית מתגנבת למטבח ומתחרה במישל במנת קינוח מעוטרת בפיסטוקים, שהיא דוחקת בכולנו לטעום.
טעמנו. טעים!
האורחים באים בידיים מלאות במתנות, לפי המנהג המשפחתי כנראה, ומישל ומייקל מסתובבים בין כולם מזיעים ונרגשים
מישל, שהוא גם השף, מספר לי שסבתו שבישלה נהדר נתנה לו את ההשראה להפוך לשף. התחביב הפך למקצוע לאחר לימודים בתדמור וקורדון בלו היוקרתי.
מישל, שהוא גם השף, מספר לי שסבתו שבישלה נהדר נתנה לו את ההשראה להפוך לשף. התחביב הפך למקצוע לאחר לימודים בתדמור וקורדון בלו היוקרתי.
 
מישל, שבילה תקופה ארוכה מחייו בקנדה חזר לארץ וכאשר נקרתה בפניו ההזדמנות להגשים חלום ולפתוח מסעדה, קפץ על ההזדמנות מבלי להסס.
 
איך מתחלק הנטל במסעדה בינך לבין מייקל?
"אני מבשל ומייקל (שהוא עורך דין בחיי היום יום שלו, א.א)  דואג ליחסי הציבור וניהול המסעדה".
 
מוזיקת  עדכנית מנוגנת בתוך המסעדה בלבד ומישל שעושה לי סיור בסביבה, מספר אנקדוטות על שכנים ובתים יפים במיוחד, וכן שהשכנים מפרגנים ומשתפים פעולה.
 
קהל הלקוחות בערב הפתיחה
קהל הלקוחות בערב הפתיחה
(אני משתאה מתי הספיקו לצוץ פה כל כך הרבה בתים מדהימים שעושים לי חשק לארוז...)
 
מירב מורן שיושבת לידי, מספרת שהיא שכנה, הגיעה לאכול במקרה ומאז מגיעה כל יום- "יש פה שרות מצוין ואוכל מצוין,  שרק ימשיך ככה", היא מחייכת "למרות שאני עוברת דירה לחלק אחר ביפו - אמשיך לבוא".
 
לסיכום: מסעדה שכונתית לא יומרנית, משתלבת היטב בשכונה המשלבת ישן עם חדש, ערבים עם יהודים, עשירים יותר ופחות.
מקום שאפשר לבוא בטרנינג ולאכול טוב בלי לפשוט רגל.
שפע של חניה ובריזה נעימה כלולים במחיר!
 
לפרטים על קדם ביסטרו - לחצו כאן

תגיות:   60 קפה   קדם ביסטרו   מסעדות ביפו   בתי קפה ביפו  

תגובות  לכתבה זו 3 תגובות  
תגובה לכתבה
שלחו כתבה
הדפסת כתבה
 1.  סביבה ואוכל
שף בעגורה, יפו, (27/08/2010)
 2.  הבן שלי המליץ מאוד ואני סומכת עליו!!!!! (לת)
אמא גורמה, (30/10/2010)
 3.  מקום נפלא וקסום
איל, גבעתיים, (22/05/2016)
הזדמנות ראשונה
חנות מעצבים צעירים במתחם התחנה
גלריה לקרמיקה בשוק הפשפשים
    
כתבה תמונה             
כתבו לנו |  תקנון האתר |  פרסמו אצלנו |  מפת אתר |  קישורים |  כתבים מובילים |