אל הפסיפס האנושי שמרכיב את האוכלוסייה ביפו, נוספו בשנתיים האחרונות פרצופים חדשים. אלו הם פרצופיהם של חברי גרעין המשפחות הדתי שהחל להתפתח ביפו לפני ככמעט שלוש שנים ומונה כיום כ-30 משפחות.
חברי הגרעין, אשר הגיעו מכל רחבי הארץ, רואים לעצמם כמטרה 'להפוך את יפו למקום שתושביו גאים בו, וכן לפתח בקרבה חיי קהילה תוססים, כך שכל מי שהוא יהודי מסורתי או דתי יוכל לממש את אורח חייו גם ביפו.
חברי הגרעין, אשר הגיעו מכל רחבי הארץ, רואים לעצמם כמטרה 'להפוך את יפו למקום שתושביו גאים בו, וכן לפתח בקרבה חיי קהילה תוססים, כך שכל מי שהוא יהודי מסורתי או דתי יוכל לממש את אורח חייו גם ביפו. |
הרקע להקמת הגרעין, היה מצבם הירוד והקשה של חיי הדת היהודיים בתל אביב בכלל וביפו בפרט. בתי כנסת רבים, אשר בשנות ה-60 וה-70 היו שוקקי חיים, הפכו לכמעט וריקים וזאת בשל הגירה של אוכלוסיה דתית ומסורתית יהודית חזקה אל מחוץ ליפו.
תהליך זה גרם לכך שהאוכלוסייה המסורתית והדתית שנשארה הייתה חלשה ומוחלשת מבחינה חברתית וכלכלית ועל כן היה לה קשה להמשיך ולשמר את חיי הדת שפרחו ברחובות העיר.
במסגרת פעילות הגרעין, בולטים פיתוח סדרה של שיעורי תורה לטובת כלל האוכלוסייה ביפו, כמו גם תחזוק המניינים ובתי הכנסת השונים.
בנוסף פועלים חברי הגרעין במסגרת אירועים גדולים המתרחשים ביפו, ואשר מטרתם היא להשרות אווירה יהודית וחגיגית – כגון אירוע ההקפות השניות המסורתי, צעדת לפידים בחנוכה, אירועי יום העצמאות ועוד.
אל פעילויות אלו נוספות פעילויות המחזקות את הפן החברתי של הגרעין - הקמת 'ביגדייה' המשרתת משפחות נזקקות, הקמת מרכז לנוער יפואי בסיכון, איסוף כסף למשפחות נצרכות, תגבור ילדים מרקע חלש בכל הנוגע ללימודים והקמת פרויקט העצמה בקרב הקהילה האתיופית בעיר.
חברי הגרעין פועלים במסגרת אירועים גדולים המתרחשים ביפו, ואשר מטרתם היא להשרות אווירה יהודית וחגיגית – כגון אירוע ההקפות השניות המסורתי, צעדת לפידים בחנוכה, אירועי יום העצמאות ועוד. |
אל משפחות הגרעין, מצטרפות מדי שנה קבוצה של בנות שרות לאומי, אשר חלקן משרתות במסגרת בתי הספר היהודיים ביפו ומסייעות לצוות החינוכי בהם, וחלקן האחר במסגרת מרכז מיוחד המיועד להעמקת המודעות והתודעה בכל הנוגע למסורת היהודית.
רובן של המשפחות מתגוררות בשכונת לב יפו ושכונת יפו א' (דקר).
חברי הגרעין עובדים לפרנסתם במקצועות חופשיים שונים ברחבי תל אביב והמרכז או לומדים במוסדות להשכלה גבוהה או תורנית הקיימים בעיר.
המשפחות בעיקרן הן צעירות ועל כן הוחלט בראשית שנת הלימודים הנוכחית לפתוח מעון וגן, המשרתים את ילדי הגרעין ואת ילדי האזור.
הזמנה לגן ילדים חדש ביפו גן רחל והנה
"גן רחל והנה" הינו גן ילדים הפועל ביפו ושייך לגרעין התורני.
הגן החדש שנפתח השנה מיועד לילדים בגילאי 3 חודשים עד 3 שנים.
בגן שלוש קבוצות גיל:
תינוקיה
פעוטים
בוגרים
את הגן מלווה מדריכה חינוכית מקצועית שמגיעה לביקורים, מפקחת על הפעילויות הנעשות בגן ומייעצת לצוות בכל התחומים. מנהלת הגן נמצאת בגן מידי יום(!!) והיא האחראית על התוכניות הלימודיות ועל כל הנעשה בגן.
בקבוצת הילדים הבוגרים מטפלת גננת מוסמכת, ומטפלות מנוסות מטפלות בקבוצות הקטנים.
בגן אווירה יהודית, חמה וביתית, וצוות הגן נמצא בקשר תמידי עם ההורים.
הגן עשיר במשחקים ובפעילויות המפתחות את הילדים מבחינה דידקטית, מוטורית וחווייתית, ובמקום יש שפע של משחקים וצעצועים חדשים.
אחת לשבוע נערך חוג ג'ימבורי ומוסיקה, ובנוסף, פעם בשבוע מגיע "רב-גן" שמעשיר את הילדים בחוויות יהדות. כמו כן שמיניסטיות מפרויקט "לאורו נלך" שמגיעות לגן, מפעילות את הילדים ומשחקות איתם.
בגן מתקיים חוג בישול ואפייה בו מכינים עם הילדים מאכלים שונים כגון חלות, פשטידה, עוגיות וכדומה.
הילדים נהנים מארוחת בוקר וארוחת צהריים חמות ומזינות. הארוחות עשירות מגוונות וטעימות!
בגן יש אווירה שמחה, הילדים והצוות נהנים מידי יום, והילדים חווים חוויות חדשות ומתפתחים בתחומים שונים.
לכל שאלה בנוגע לפעילות הגרעין או רצון ביצירת שיתוף פעולה בכל נושא הנוגע לקידום רמת החיים והרווחה ביפו, ניתן לפנות אל איתי גרנק, מנהל הגרעין, - 052-8119607
|