לאור אובדן הקשר בין הורים בני הנוער והתגברות שתיית אלכוהול ואלימות, הוקמה קבוצת הורים ביפו ששמה לה למטרה לתקשר עם בני הנוער ולסייע להם להביט על עצמם מבחוץ
יפו הינה עיר המורכבת מסוגי אוכלוסייה שונים, אולם לכולם בעיה משותפת - איבוד השליטה והקשר עם הנוער.
בקרב העולים החדשים מאתיופיה הבעיה חמורה אף יותר. מה שקורה פה שונה לגמרי מאשר באתיופיה. כאן התקשורת הבין הורית נעלמה כמעט לחלוטין
בעבר הייתה סמכות המבוגרים גורם יותר משמעותי בחיי הקהילה. ערכי המשפחה קבעו את אמות המוסר והראו מהי התנהגות רצויה ומה לא. כיום הסמכות התערערה מאוד וניתן לראות בסביבה הקרובה בעיות שונות שנובעות מאובדן הסמכות.
אלכוהול כמקדם התנהגות שלילית
אחת מהבעיות החמורות של העידן החדש היא בעיית האלכוהול. שתיית אלכוהול בגנים ציבוריים היא תופעה שהלכה והתפתחה בשנים האחרונות בקרב בני נוער. מדי ערב מתכנסות חבורות של בני נוער בכל מיני גינות ציבוריות עם אלכוהול ומתחילים לשתות עד שהם משתכרים "ונכנסים לראש". אז מתחילות תופעות של התפרעות, השחתת רכוש ציבורי והפרעה לשכנים.
נוכחות הורים בשטח יכולה לצמצם התנהגויות מסוכנות של בני נוער, להגביר אחריות הורית ומודעות להתנהגות בני נוער בשעות הלילה, ולפתוח בפני בני הנוער הזדמנויות לדיאלוג עם אדם מבוגר, קשוב ואכפתי. המטרה היא להגביר מודעות ואחריות הורים, וליצור שיח עם בני הנוער.
בילוי אופייני של בני נוער. צילום באדיבות אתר "הורים ערים תל-אביב-יפו"
סיירת הורים
לאחר זיהוי הבעיה וניסיונות למציאת פתרונות חברו ביחד אנשי עבודה קהילתית, מוקד הקליטה, יושבי ראש וועדי השכונות, נציגות מקרב פעילים וותיקים, עולים חדשים מאתיופיה וארגון בינ"ה לשולחן עגול שמטרתו לנסות למזער את התופעה. הרעיון שהועלה היה הקמת סיירת הורים.
פעילותה של סיירת הורים החלה בערים שונות בארץ, ביוזמתם של הורים מתנדבים, אשר החליטו לקחת אחריות קהילתית ולפעול למיגור תופעות של אלימות, ונדליזם, שתיית אלכוהול ועישון סמים.
מטרתה של סיירת ההורים היא להגיע למוקדי ההתכנסות של בני הנוער, להקשיב להם, לנסות ללמוד על דפוסי הפעילות שלהם ולשקף להם את מעשיהם השליליים .
הכתבה סותרת את עצמה! אם הורים לא מסוגלים לחנך את הילדים שלהם, איך יחנכו ילדים של אחרים? כמי שהשתתף במפגש שאלתי את השאלה של התגובה הראשונה, מה הביטחון לצאת ממפגש כזה חי ושלם ?!
השאלה עד מתי משלמי מיסים אגרות חינוך חוגים במרכזים הקהילתיים שיטור ורווחה, עד מתי אנחנו אמורים לשלם ולא לקבל תמורה מהעיריה מהמדינה? כל התנדבות מורידה לחץ מהמדינה ,כול "עזרה" כביכול מהתושבים היא כיסויי תחת של הממסד! יש דרכים להיות מעורב וזה להצטרף לעשייה מאורגנת של וועדי השכונות. להיות פעיל מבוטח וחלק מכוח עשייה מאורגן!. לגבי המפגש והסיירת זו פנייה לאנשים קשי יום אשר אין להם משאבי זמן וחופש כלכלי להתמודד עם הבית האישי שלהם ובטח לא עם משימה הדורשת מעבר לידע "התמדה". תודה על הרעיון אבל אני לא אמליץ בפני אף אחד להתחבר לוולפסון. דקאלו שם-טוב יו"ר וועדת הנוער יפו ג' דרום ויו"ר לשעבר של בני ברית ישראל.