60% מתושבי יפו חיים על משכורת מביטוח לאומי. כך טוענת יהודית אילני מהוועדה העממית. לכן, כשבאה חברת חלמיש ומציעה להם בית במקום אחר, הם קופצים על המציאה.
אבל לא כולם. חלק מהם מסרבים להשתכנע, אז קונים להם דברים לבית או אומרים להם שהבית בסכנת הריסה וככה הם יוצאים לבד, פינוי ללא פיצוי.
למעלה מ-50 איש הגיעו לסיור המחאה של תנועת סולידריות שיצא ביום חמישי מגן השניים, שם מוקם עדיין מאהל המחאה של מחוסרי הדיור, דרך שכונת עג'מי ועד למתנ"ס הערבי יהודי.
במהלך הסיור הצביעו המארגנים לעבר בנייני יוקרה וסיפרו על הבניין הישן שעמד שם קודם.
סמי אבו שחאדה, חבר מועצת יפו-ת"א ויו"ר הוועדה העממית, אמר בתחילת הסיור כי יפו נחלקת לשניים, צפון ודרום, כאשר נקודת החיתוך היא גן השניים.
צפו בכתבה ותבינו איך דברים שרואים משם, לא רואים מכאן.
יש הרבה יהודים שעוברים לגור ביפו ומנסים לקיים דו קיום אמיתי ונלחמים בעד דיור ציבורי והשקעה בתשתיות ביפו. יש הרבה בעיות ללא ספק, אבל לא צריך להיות קיצוניים כל כך. זה שנכנס כסף ליפו זה לא תמיד רע, ויש הרבה שכונות, כמו נווה צדק ופלורנטין ואפילו שכונת ביצרון שעוברות תהליכים דומים. הפתרון הוא לשמור על תמהיל של ישן וחדש, יהודים וערבים. אני מת על הדרשות של המואזין וגם הילד שלי מקשיב בכיף שלו. בקיצור- לא הכל שחור ולבן.
תגובה חדשה
2. דולפין אתה טועה בגדול
איל, עג'מי, (19/09/2011)
יש המון יאפים ביפו שרוצים את יפו בלי האנשים וחלק מהם ממש מסתובבים בעג'מי בלב הערביות ובוכים על זה שעסקת החבילה של הבית היפה ליד הים בא עם מואזין וערבים. כלפי חוץ הם יגידו אותנטי ושהם נגד כיבוש אבל גם הם היו פעם שמאלנים ומאז שהם ביפו הם נהיו ימנים יותר.