תושבים רבים הגיעו להפגין אתמול בגן השניים ביפו במסגרת גל המחאה החברתי. ביניהם כאלה שהגיעו באוטובוסים מהצפון וחברי כנסת.
"תושבי יפו סובלים פעמיים", אמר ד"ר גמאל חזלקה. "פעם אחת בגלל הממשלה ופעם שנייה בגלל העירייה. בגלל העירייה זה מתבטא במצב התעסוקה, הדיור והחינוך העגום של תושבי יפו.
אנחנו תומכים במאבק הציבור למען השוויון בכל התחומים, אבל לא ניתן לפנות מאות משפחות מהדירות שלהם.
אנחנו דורשים דיור ציבורי והורדה של מחירי הדירות. אם הממשלה תוריד את מחירי המס, הדירות ירדו. זאת ממשלה שעוזרת לעשירים ודופקת את העניים".
להפסיק את ההריסות
גם דנה ואיציק אמסלם ממאהל גן התקווה טוענים להזנחה מצד המדינה. "כולנו אזרחים של מדינה אחת, לכולנו יש את אותם צרכים במאבק הזה. יש לנו את הזכות לבית, שזה אומר דיור ציבורי.
"המחאה היפואית לא התחילה מרוטשילד אלא הרבה שנים לפני, כי יש מחסור בדירות והרבה זוגות צעירים עוזבים את יפו מהסיבה הזאת"
שיפסיקו את ההריסות הבתים. כתושבי שכונת דרום תל אביב יש לנו חוויות משותפות של התעלמות והזנחה מצד הממסד. לעולם לא הרגשנו שונים או יותר טובים מאף אחד אחר במאבק הזה. פגשנו בני אדם בלי לתת לפוליטיקאים להפריע לנו ולהפריד בינינו".
נמצא את הפתרון
השלט אומר הכול
שלומי יחבס ממארגני מאהל בת-ים, ביקש מכולם להתאחד, ערבים ויהודים. "כל התושבים, לא משנה אם זה ערבים או יהודים, כולנו צריכים להיות ביחד, כי אי אפשר להגיע למטרה לבד. אנחנו צריכים להיות מאוחדים וכך נגיע למטרה ביחד.
בשנות ה-80 המצב של אזרחי המדינה היה טוב, היה שגשוג, הממשלה מצאה פתרון. במחאה הזאת אנחנו נמצאה את הפתרון להחזיר אלינו את הכסף שלקחה לנו הממשלה".
רמי סאיג, מפעילי המאהל, חבר בתנועת הצעירים היפואים: "שיתוף הפעולה בין כמה המאהלים מהפריפריה הוא חשוב מאוד, מכיוון שמטרתנו אחידה והיא ביקוש לדיור ציבורי וצדק חברתי מלא ללא הבדל לאומי וחברתי.
המחאה היפואית לא התחילה מרוטשילד אלא הרבה שנים לפני, כי יש מחסור בדירות והרבה זוגות צעירים עוזבים את יפו מהסיבה הזאת. אנחנו דורשים פתרון לסוגיה הזאת".