תושבים מכל הגילאים הגיעו היום ליריד התעסוקה למגזר הערבי שהתקיים במתנ"ס הערבי-יהודי ביפו. היריד התנהל ללא תקלות והתושבים לא חיכו הרבה זמן כדי להירשם לראיונות עבודה.
להפתעת נציגי העירייה והמארגנים, כמעט ולא נכחו באירוע גברים. כמו כן, הגיעו ליריד שני נערים יהודים מבת ים, שביקשו אף הם להירשם למשרות.
מנכ"ל המישלמה, עמי כץ, הוא זה שהמציא את היריד בתפקידו הקודם כמנהל משאבי אנוש. "היריד מתקיים במסגרת מדיניות העירייה להעדפה מתקנת. ב-2009 נקלטו 26 עובדים בעירייה וב-1010 נקלטו 22 עובדים. היעד הוא להגיע ל4% והיום אנחנו עומדים על 3.7%. אחרי היריד אנחנו מצפים שיעלה ל-4%".
משהראווי: "כיום מספר העובדים הערבים מגיע לכ-3.5% כאשר המטרה שלנו היא להגיע ל-5% לפחות. המטרה של יריד שכזה היא בדיוק להעלות את כמות העובדים"
כץ הוסיף כי הוא אינו רוצה לראות אנשים מובטלים בעיר וכי אין בעיה להעסיק גם ערבים לא מיפו. השאיפה של העירייה, לדבריו, היא לתת עבודה ביריד ל-17 עד 20 איש לפחות.
המטרה: להגיע ל-5%
אברהים אבו שנדי, מנהל המרכז הקהילתי, מקווה להעלות את מספר העובדים בעירייה. "היריד מצליח כי נקלטו ערבים בכל התחומים. חוץ מזה, אנחנו כמרכז קהילתי, פתחנו תעסוקה לעובדים הרבים בתחומים שונים. הבאנו חברות הייטק וחברות טלפונים כמו חברת פלאפון, כדי שנערים ערבים ובכלל, שמסיימים היום אוניברסיטה, ילכו לעבוד במקום בעל משמעות ובמקום שיכול לקדמם".
חבר המועצה, אחמד משהראווי, הוא גם חבר בוועדת ההיגוי להפליה מתקנת של עיריית תל אביב. "הוועדה נפגשת פעם בשלושה חודשים ומקבלת דיווח על מספר הערבים שנקלטו בעירייה. כיום, כמות התושבים בתל-אביב יפו מתקרבת ל-400אלף. אחוז התושבים הערבים מגיע ל-5%.
אבו שינדי. תעסוקה מקדמת
מספר העובדים הערבים מגיע לכ-3.5% כאשר המטרה שלנו היא להגיע ל-5% לפחות".
אחמד בלחה הוסיף: "מטרתי בפרויקט של שילוב האוכלוסייה הערבית במסגרת עירונית הייתה להביא את אחוז המועסקים הערבים ל-5%. רוב המועסקים בעירייה היו בתוך מסגרת בתי הספר ובתברואה.
מאז שהחל הפרויקט, שולבו במסגרת עירונית עשרות רבות של עובדים ערבים ואנחנו מתקרבים ליעד שהצבנו, כאשר בשנים הבאות המטרה היא להצמיח דור של מנהלים בתוך עיריית תל אביב יפו. כיום כתוצאה משילוב של האוכלוסייה הערבית, אנו פוגשים עובדים ערבים בכל אגף ובכל פינה בעירייה".