ICFC – ארבע אותיות שעד היום לא אמרו דבר לתושבי יפו, אך הדגש הוא על: "עד היום".
מאמץ קירוב הלבבות ביפו רבתי עולה שלב, ומגיע אלינו מבוסטון ארה"ב. מדובר בפרויקט איכותי ומקצועי, המופעל בארצות שונות בעולם, אשר מוצע לראשונה לתושבי ישראל בפריסה ארצית.
המצור העצמי שאנחנו מטילים על עצמנו, כאשר כל אחד מעדיף להישאר במתחם הסגור והבטוח שלו, על אף כול האפשרויות של העולם המודרני, עלול להביא את המציאות שלנו אל פיצוץ, שיבוא מהשוליים ויגיע אל מרכז הבמה היפואית, בכדי להרוס לחלוטין את המבנה שנבנה לאורך השנים. |
סה"כ תוקמנה שש קבוצות דיאלוג, האמורות להוות את השלב הראשון בהפיכת הפרויקט לכלי מרכזי, בפתרון קונפליקטים בין יהודים לערבים באזור.
אם יפו הייתה מביטה צפונה אל עכו, שבה רכב נכנס בטעות ביום כיפור לשכונות היהודיות ומבעיר את האזור, אזי היתה מבינה שהלהבות של עכו יכולות לחזור עוד אחורה, אל וואדי סאליב בחיפה, או אל מלחמות הנוצרים והמוסלמים בנצרת, ומשם חזרה ליפו.
ביפו קיים ממשל עירוני נוח, המוכן לשתף פעולה עם כלל התושבים ולהביא לרגיעה, לא רק על פני השטח, אלא גם במטרה ליצור מסה של דו קיום, שאיפה הנתקלת בקיר של חשדנות מסיבית, משני הצדדים.
המצור העצמי שאנחנו מטילים על עצמנו, כאשר כל אחד מעדיף להישאר במתחם הסגור והבטוח שלו, על אף כול האפשרויות של העולם המודרני, עלול להביא את המציאות שלנו אל פיצוץ, שיבוא מהשוליים ויגיע אל מרכז הבמה היפואית, בכדי להרוס לחלוטין את המבנה שנבנה לאורך השנים.
לאור שבריריות היחסים בין שני העמים והמתחים הדדיים, עלול הכל להתפרץ על פני השטח בזמנים בלתי צפויים, בעתיד הרחוק או הקרוב.
מתחים אלו נובעים מהיסטוריה ארוכה ומתמשכת של קונפליקט גלוי או חבוי בין הצדדים.
הסדנא לא תנסה להביא את הצדדים ל"הסכמה" על נרטיב ביניים, אלא תבקש ליצור הכרה והכלה של סיפורו של האחר, תוך כדי יצירת תמונה המביאה את מלוא מורכבותו של הסכסוך.
אין מדובר בסדנא העוסקת בדיונים תיאורטיים בלבד על דו – קיום, אלא במפגשים העשויים לספק פתרונות קונקרטיים, ברי קיימא, לקבוצה המשתתפת ולהעניק כלים להתמודדות עם קונפליקטים. |
הדחקת הכאבים ההיסטוריים של כל צד בסכסוך, התעלמות מהאפקט המצטבר שלהם וגישת "מה שהיה היה" עלולים לאפשר לכעסים להתפרץ בשעה של משבר.
כדי לנטרל מצב הרסני זה, אנו יוזמים תהליך בו משתתפי הקבוצה ייפגשו באווירה מוגנת ותומכת, כדי ללמוד על עברו של כל צד, על כאביו, פחדיו ותקוותיו.
המשתתפים בקבוצה ייפגשו כדי ללמוד ולהעריך את מורכבות האירועים, שהביאו לזיכרונות של כאב, וכדי להתייחס לבעיות הסכסוך בצורה מפוכחת, למען יצירת אפשרות של תקווה בהווה ובעתיד, לכלל האנשים משני צידי הסכסוך.
הסדנא לא תנסה להביא את הצדדים ל"הסכמה" על נרטיב ביניים, אלא תבקש ליצור הכרה והכלה של סיפורו של האחר, תוך כדי יצירת תמונה המביאה את מלוא מורכבותו של הסכסוך.
אין מדובר בסדנא העוסקת בדיונים תיאורטיים בלבד על דו – קיום, אלא במפגשים העשויים לספק פתרונות קונקרטיים, ברי קיימא, לקבוצה המשתתפת ולהעניק כלים להתמודדות עם קונפליקטים.
המשתתפים:
- המשתתפים יספרו ויקשיבו לסיפורים אישיים ולנרטיבים היסטוריים ובכך יוחלפו החשדנות, הדעות הקדומות, הטינה והעוינות (שנטועים כה עמוק בזיכרון הקולקטיבי) בהכרה, באמפתיה, באמון ובתקווה.
- המשתתפים יגדילו את ביטחונם העצמי ביכולת שלהם, כפרטים וכקבוצה, לעורר שינוי.
- המשתתפים יקבלו כלים כדי להתמודד בצורה כנה ומכובדת עם קונפליקטים, סביב נרטיבים היסטוריים.
- המשתתפים יפתחו יכולות לגישור של קונפליקטים מקומיים ויכולות לעבודת צוות, לפיתוח אינטרסים משותפים ולהנעת פרויקטים.
אם את או אתה רואים את עצמכם שותפים לרעיון של פתיחת החומות שבינינו בתוך עצמנו, כדי שנוכל בכוחות משותפים להיקרא "יפואיים" ורוצים להצטרף לקבוצה הראשונה אשר תמנה עשרה יהודים ועשרה ערבים למפגשים הדדיים בהנחיה מיומנת, אז פנו אלי לפרטים.
שימו לב: ההרשמה כמעט ונסגרת, מהרו להירשם!
מספר הנייד: 052-4053067
בתודה מראש,
דקאלו שם-טוב
|