בצהרי יום שישי, ה - 2.11.12, התקבצו בגילה כשהשמש זוהרת ומאירה, קבוצה מקסימה של פעילים, הורים וילדיהם, אנשים בוגרים, בחורים ובחורות צעירים, סטודנטים, אורחים מזדמנים ועוד סקרנים, חמושים בסדינים והרבה מרץ כדי למסוק זיתים בגינת ביה"ס ויצמן.
כלים ושקיות התמלאו במהירות, כאשר על כל החגיגה מנצחים הפעילים ביד רמה, אשר דואגים לעוגות ולמטעמים שכולם מקנחים.
בין לבין דואגים לקפה ערבי אמיתי שאברהים הכין על גחלים לוהטים.
המוֹסְקִים הנלהבים קיבלו הנחיות מחבצלת כיצד לטפל בזיתים: בתחילה יש לקחת את הזיתים בתוך שקית ניילון ולהכות בהם קלות בפטיש שניצל, לאחר מכן, במהלך שלושת הימים הקרובים יש להשרות את הזיתים בקערה עם מי ברז ומידי יום להחליפם במים חדשים בכדי להוציא את מרירות הזיתים.
לאחר מכן לוקחים צנצנת זכוכית מכניסים לתוכה את הזיתים, פרוסת לימון, 3 – 5 שיני שום, פלפל חריף קטן, שמים מים, תוספת מלח - על כוס מים שמים כף שטוחה של מלח, מעל למים מזליפים מעט שמן זית ואוטמים במכסה, יש להניח את הצנצנת במקום אפל, לאחר כשלושה
שבועות ניתן לאכול. בתאבון!!!
ניחוחות הזיתים, המטעמים העוגות, העוגיות והקפה יצרו אווירה כה נעימה והתלהבות ורצון להיות חלק מהפעילים המקסימים, לכן, חלקם כבר הביעו משאלה להצטרפות לפעילות בגינה כבר בשבוע הבא. עוד יום פעילות הסתיים עם חיוכים מתוקים.