בני נוער צריכים מקום משלהם. הקמת מועדון נוער חדש סמוך למרכז הקהילתי הערבי יהודי ברחוב קדם ביפו הוכיחה שגם בעירייה מכירים בצורך הזה. אחרי הכול, גם ההורים וגם גורמי הרווחה מעדיפים בני נוער שיושבים במרכז קהילתי, מכינים שיעורים ועוסקים בפעילויות חברתיות מאשר בני נוער שמסתובבים ברחובות, קונים אלכוהול ומסתבכים בשאר צרות לא רצויות.
ראש העירייה בטקס השקת המועדון
בית חדש במקלט
פעילות הנוער במרכז הקהילתי הערבי יהודי מתרחשת כבר למעלה מעשור. בשנים האחרונות עם הגידול במספר הפעילויות והמשתתפים, הורגש צורך במרכז להקים לבני הנוער בית משלהם. צורך זה התיישב טוב עם התוכנית של עיריית תל אביב יפו למקם בסמוך למרכזים העירוניים מרכזי קהילה לבני נוער, בהם יכולים בני הנוער לעסוק בפעילויות קבוצתיות שונות, לשחק במשחקי מחשב, לצפות בסרטוני DVD ובטלוויזיה ולהכין יחד שיעורים.
במהלך השנה האחרונה שופץ מבנה המקלט הסמוך למרכז, בסיוע המגמה למנהל של המכללה לעיצוב. ממבנה של מקלט סטנדרטי שלא כל כך נעים להיות בו, הפך המקום למבנה צבעוני ועשיר המעוצב בטוב טעם.
אם נתעלם מהקושי המחשבתי לרדת למקלט בחום הקיץ ונסתפק בעובדה שבפנים המזגן עובד כמו שצריך ולא מרגישים את החום שבחוץ, נותר רק לברך על כך שסוף סוף יימצא מקום ראוי לבני הנוער.
לעשות את הטופ
מה חושבים על היוזמה אנשי המקצוע? "רצינו לעשות את הטופ עבור בני הנוער," אומרת מעיין הילל, רכזת נוער במרכז הקהילתי הערבי יהודי. "ההתרגשות של בני הנוער לקראת הפתיחה בימים האחרונים הוכיחה עד כמה המקום חשוב להם".
גם איברהים אבו שינדי, מנהל המרכז הקהילתי, אופטימי לגבי העתיד. "המקום הזה יכול לעשות רק טוב לקהילה ואני מקווה שנוכל באמצעותו להגדיל את מספר הצעירים אצלנו ולהפיץ את העבודה הטובה שנעשית כאן לכל הגורמים בקהילה".
"לקחנו כאן מבנה שלא אמור להיות נעים והפכנו אותו מחלל שמשדר ביטחון למקום שכיף להיות בו." מסביר עידן גביש, מנהל המחלקה לצעירים ונוער בעירייה. "מרכזי הנוער בונים מסגרות המתאימות לכל מיני סוגים של נוער, כך שלמעשה מתקבל מענה לכל צורך ולכל סוגי הצעירים. אם עד לפני כמה שנים לא היו בכלל ביפו תנועות נוער, היום אנחנו משתדלים ליצור עבור בני הנוער פלטפורמות של עיסוקים עם לו"ז קבוע, או לחילופין מקום להיות בו בזמן הפנוי שלהם".
יש להפעיל רמקולים וללחוץ על החץ
אופטימיות קוסמית
הטקס שנערך לקראת שעת ערב, שלא הייתה מורגשת כלל בגלל השמש שעדיין האירה בחוזקה את השמים, התהדר במכובדים רבים שרובם מיעטו במילים והכבירו תודות לכל העושים במשימה.
לפי הדוברים, כך הסתבר, היו לא מעט מהם. רון חולדאי דיבר על יצירת מציאות ועל האפשרות להעניק ליפו, אפשרות שלא הייתה קיימת בעבר. מקהלת "קולות השלום" הנעימה למוזמנים ולתושבים במחרוזת שירים שהקפידו לשמור על איזון בין השפות.
קולות השלום פצחו בשירה
בין השאר, שולב שיר שעליו עבדו הילדים בעצמם יחד עם הזמר דיוויד ברוזה, העוסק בפגיעה חברתית בבני נוער באמצעות הפייסבוק.
המשתתפים הרבים בערב הפתיחה הוכיחו שהשכונה אימצה כבר מזמן את המרכז הקהילתי הערבי יהודי לחיקה. עוד ערב קיץ פסטורלי ירד על יפו והשאיר בי תחושה אופטימית.
אנשים טובים באמצע הדרך כמו האנשים שעסקו במלאכת ההקמה של המרכז, לעתים מצליחים לגרום לנו לפעמים להאמין שאפשר גם אחרת וכמה אירוני שדווקא מרכז נוער הממוקם במקלט, סמל שכל כך מקושר למלחמות ולפחד, מצליח דווקא הוא להביא משב של תקווה.