התוכנית מיועדת למשפחות מתרבויות שונות עם ילדים בגיל הרך ותתן מענה אינטנסיבי לילדים ולבני משפחותיהם בדרך של טיפולים שונים: הדרכת הורים, טיפול להורה, טיפול רגשי, ריפוי בעיסוק, תנועה, חיות, פסיכודרמה ועוד. המרכז יפעל בכל שעות היום ויתן מענה להורים ולילדיהם.
לצורך כך פועלים כעת באופן נמרץ אנשי הצוות שבמקום יחד עם חבריהם מהרווחה כדי לגייס עוס"ים, מרפאים בעיסוק, ופסיכולוגים בעלי נסיון טיפולי רב ויכולת לצורך הובלה ופיתוח של התוכנית, case management, טיפול פרטני, דיאדי וקבוצתי תוך השתלבות בצוות הרב מקצועי הקיים במרכז.
להגשת קורות חיים יש לפנות ללימור אביגד שפיץ טל:052-2958957
מייל: horim@post.tau.ac.il
התוכנית הלאומית מיושמת כיום ב- 56 יישובים ואגדי יישובים ברחבי הארץ. היישובים נבחרו על מנת לאפשר מתן מענים הולמים ואיכותיים לילדים ובני נוער בסיכון מקבוצות בעלות מאפיינים סוציו- אקונומיים חלשים, ומקבוצות בעלות ייחוד חברתי ותרבותי
תוכנית "נתיבים להורות" – "מרכז גפן - להזדמנות חדשה" השייכת לתוכנית הלאומית הארצית לילדים בסיכון, תפתח בקרוב ותפעל מתוך מרכז "הורים-ילדים" הממוקם בשכונת נווה גולן ביפו ובשותפות עם מחלקת "חוצות יפו" שבאגף דרום, מנהל השרותים החברתיים בעיריית תל אביב יפו.
התוכנית הלאומית לילדים ולנוער בסיכון היא תוכנית בין משרדית המכוונת לצמצם את היקף מצבי הסיכון בקרב ילדים ובני נוער.
שישה משרדי ממשלה חברו יחד על מנת ליישם את החלטת הממשלה ליישם את מסקנות ועדת ראש הממשלה לילדים ונוער בסיכון (ועדת שמיד).
משרד הרווחה והשירותים החברתיים מוביל ומתכלל את התוכנית, משרד החינוך שותף להפעלת התוכנית במחוזות ומשרדי הבריאות, קליטת העלייה בטחון הפנים ותמ"ת לוקחים כל אחד חלק פעיל בתוכנית וביישומה. ב
נוסף שותפים בתוכנית מרכז השלטון המקומי וג'וינט ישראל, המשתתפת ביישום המרכיב לגיל הרך – התחלה טובה.
התוכנית הלאומית מיושמת כיום ב- 56 יישובים ואגדי יישובים ברחבי הארץ.
היישובים נבחרו על מנת לאפשר מתן מענים הולמים ואיכותיים לילדים ובני נוער בסיכון מקבוצות בעלות מאפיינים סוציו- אקונומיים חלשים, ומקבוצות בעלות ייחוד חברתי ותרבותי (עולים, ערבים וחרדים).
ביישובים אלה חיים כמחצית הילדים ובני הנוער בישראל.
התוכנית מיועדת למשפחות מתרבויות שונות עם ילדים בגיל הרך ותתן מענה אינטנסיבי לילדים ולבני משפחותיהם בדרך של טיפולים שונים: הדרכת הורים, טיפול להורה, טיפול רגשי, ריפוי בעיסוק, תנועה, חיות, פסיכודרמה ועוד.
כל היישובים חתמו על הסכם עם הממשלה בו הם מתחייבים ליישם את התוכנית על פי העקרונות ודרכי הפעולה שנקבעו על ידי הועדה הארצית.
כל היישובים קיבלו מהממשלה התחייבות להקצאה רב שנתית לשלוש שנים עבור ילדים ונוער בסיכון בתחומם.
היקף התקציב לכלל התוכנית בהבשלה מלאה 155 מיליון שקלים לשנה.
כשליש מהמשאבים נדרשים היישובים להקצות לתוכניות, התערבויות ושירותים עבור ילדים בגיל הרך.
אפשרויות הבחירה של היישובים התאפשרו לא רק בזכות הראיה של הצרכים אלא בגלל שכלל המשרדים השותפים לתוכנית בחרו להעמיד לרשות היישובים את המשאבים בקופה משותפת.
כל יישוב היה רשאי לבחור תוכניות המתאימות לצרכי האוכלוסייה מבין כלל התוכניות של כלל המשרדים המשתתפים בתוכנית.