‏יום שישי ‏22 ‏נובמבר ‏2024
הים התיכון
 
המישלמה
 
מפת יפו
 
פורטל יפו  עסקים ביפו  קפה עלמה – דבר המבקר
קפה עלמה – דבר המבקר
ששת ישב לארוחה בקפה עלמה ביפו, נהנה בטירוף ובקושי קם בסיום.
 מאת: ששת
‏יום ראשון ‏29 ‏נובמבר ‏2009. צילומים: ששת
קפה עלמה ביפו
קפה עלמה ביפו
שתף |
קפה עלמה הוא מקום חדש ומתוק להפליא, ולא סתם מקום – הקפה הזה הוא עוד מיזם של הקונדיטור המעולה משה אהובי, הבעלים הגאה של קונדיטוריית Piece of Cake הנמצאת ממול וזכתה לביקורת נפרדת בפורטל.

לכאורה קפה שכונתי, אולם מרגע שהראל סקעת התיישב שם ( ולא צילמתי פפראצי), ולאור התנועה שראיתי במקום, הבנתי כי זה ממש לא קפה שכונתי. ואם לא די בזה, הרי האוכל הטעים שזרם לשולחן הבהיר את הנקודה הזו.
לכאורה קפה שכונתי, אולם מרגע שהראל סקעת התיישב שם ( ולא צילמתי פפראצי), ולאור התנועה שראיתי במקום, הבנתי כי זה ממש לא קפה שכונתי. ואם לא די בזה, הרי האוכל הטעים שזרם לשולחן הבהיר את הנקודה הזו.

אני חייב להבהיר כי לא במקרה הגעתי לשם, אלא במסגרת התחקיר שאני עושה על הקונדיטוריה של משה אהובי, וזאת לקראת הזמנתו כאורח הקפה דמרקר, אולם בית הקפה "עלמה" היה הפתעה בשבילי.
בעצם מדובר על בית קפה שיש לו מטבח משלו, עם שף שעבד אצל המלך עבדאללה בירדן וצוות מעולה שמוציא אוכל נהדר וטעים, ואם נוסיף לכך את הקרבה לקונדיטוריה, אזי כל האופקים פתוחים.
 
מרק ירקות וסלט הבית
מרק ירקות וסלט הבית
מקומות הישיבה הם בעיקר בחוץ ובפנים ממש יש מקום לאולי לארבעה אנשים בלבד, אבל בחוץ יכולים לשבת לפחות 30 איש, לעניות דעתי. משה מספר לנו כי תוך זמן קצר החצר תהיה מקורה ואולי אפילו סגורה.
 
אז מה היה לנו שם?
זה התחיל עם מרק ירקות (20 ₪) חם ומהביל, טעים בטירוף. ככה צריך לפתוח בראנץ'. המרק הגיע מלווה בפנכת פסטו.
וכשהתיאבון נפתח זה הכי כיף כי אז מגיע סלט ירקות, ומשה - דעו לכם  קונה כל יום ירקות טריים ובכלל משתמש בחומרים הכי טובים והכי משובחים.
וכשהתיאבון נפתח זה הכי כיף כי אז מגיע סלט ירקות, ומשה - דעו לכם קונה כל יום ירקות טריים ובכלל משתמש בחומרים הכי טובים והכי משובחים.
ואיך אני יודע זאת? כי אחרי משה נסעתי לחינאווי ושם שמעתי עליו הר של שבחים.
ואיך אני יודע זאת? כי אחרי משה נסעתי לחינאווי ושם שמעתי עליו הר של שבחים.
אז הסלט הזה מגיע כשהוא מקושט בזר של שמיר קצוץ, כמו שאני אוהב, ומעל יש כל מיני דברים טובים כמו גרעיני דלעת וקשיו, בונים שומשום ולפעמים אגוזי מלך. מעל זה שמים לך חמוציות שנותנות שוס לסלט. "לאזן טעמים" משה אומר לי.
עכשיו אני מבין מה ההבדל בין הסלט שהמלך מקבל לבין מה שיש לי בבית.
סלט הבית  35 ₪

שקשוקה חריפה וקסדייה מקסיקנית
שקשוקה חריפה וקסדייה מקסיקנית
חשבתי שזהו זה, אבל טעיתי בגדול.
מחבת מיוחד - אלקטרו מגנטי באינדוקציה - ובתוכו שקשוקה עם קוביות פטה (35 ₪).
למות מזה על המקום. אם עד עכשיו זה היה קונוונציונלי אז כעת זה אטומי.
צריך מיד להביא את חוקרי הגרעין של האו"ם כי זה ממש פיצוץ.
שקשוקה בחריפות על הקו שאני מסוגל, אבל השילוב עם קוביות הפטה והחלמונים השלמים – סופני!!!
לצידה מוגשת סלסלת לחם ולחמניית בצל מעולה, סלסה של עגבניות קצוצות דק, ופנכת ממרח פלפל צ'ומה עם קימל טחון אם לא חריף לך מספיק, אבל טעים להפליא. ואם אתה דווקא רוצה חריף, הרי שמגיע גם סחוג והכל תוצרת עצמית.
אם אחרי כל זה עדיין לא ברור, בא משה ומבהיר: " לא מוכרים מה שאנחנו לא מייצרים"

חשבתי שדי, אבל משה קם והולך למטבח. "מה נסגר איתך?" אני אומר לו ומסמן שהבטן מלאה.
אבל משה הולך וחוזר אחרי כמה דקות עם קסדייה מקסיקנית - טורטייה פריכה ממולאת בגבינת עיזים ופסטו עגבניות מיובשות- 29 ₪.

קיש כרשה
קיש כרשה
כעת אני מתחיל לחשוב על ניידת שח"ל שתיקח אותי מכאן, כי מגיע קיש כרשה, שהיופי שלו, הבצק הדק והפריך שעוטף אותו בעדינות, ממש אומר לך: "אל תיגע", אבל אני מת על כרישה ולא טעיתי בה. הטעם הזה ממש בייתי, טעים ונימוח בפה - 35 ₪

הוי משה, כעת אני מבין למה שם המשפחה שלך אהובי!
אחרי קפוצ'ינו 15 ₪ עשינו עוד סיבוב קטן בקונדיטוריה.
 
גילוי נאות: היינו אורחי המקום.

קפה עלמה
יהודה הימית 19 יפו.
טלפון: 074-7037474
ואם לא תזמינו מקום אל תיבנו על זה ביום שישי.
 

תגיות:   ביקורת מסעדות ביפו  

תגובות  לכתבה זו 4 תגובות  
תגובה לכתבה
שלחו כתבה
הדפסת כתבה
 1.  קפה עלמה סבבה
דני, יפו, (03/12/2009)
 2.  קפה עלמה המיוחד במינו
סמרי, יפו, (15/02/2010)
 3.  קפה על מה
סמדר, (13/08/2010)
 4.  קפה עלמה אחלה בית קפה
נטלי, תל-אביב, (26/08/2010)
ג'אסיה-אסייתית יפואית
אסיה ביפו העתיקה - מסעדת ג'אסיה
שקד אקספרס
    
כתבה תמונה             
כתבו לנו |  תקנון האתר |  פרסמו אצלנו |  מפת אתר |  קישורים |  כתבים מובילים |