המחזה שהוצג בחנוכה האחרון במסגרת פסטיבל עכו לתיאטרון אחר וזכה לשבחים, חוזר לבמה בתיאטרון הערבי- עברי ביפו.
בתקופה של ניכור חברתי ופער גדל והולך בין בעלי הון לחסרי הון ה"המשוגעות של יפו" היא הצגה מלאת חמלה, על אנשים שמבקשים לשמור על כבודם העצמי גם כשזה נלקח מהם כתוצאה מ"הנסיבות", ובמקרה הזה פינוי מבתים נטושים. |
ארבעה אנשים שחיים על גבול הקבצנות בשוק של יפו, מקיימים זה בעזרת זה, עולם הזוי ופרוע, המתרומם מעל המציאות הבלתי נסבלת. בעקבות השתלטות אילי ההון והשלטון על עולמנו, הם מחליטים להעמידם למשפט צדק.
המחזה "המשוגעות של יפו' נכתב בהשראת המחזה הצרפתי 'המשוגעת משאיו' , מאת המחזאי הצרפתי ז'ן-ז'רודו".
"המשוגעות של יפו' נכתב ועובד במשותף ע"י חווה אורטמן, ויעל נביא המשחקות במחזה ורועי נווה הבמאי. במהלך העבודה על הטקסט נולד מחזה חדש לגמרי שהוכנסו בו אלמנטים ריאליסטים ונתנו למחזה מסגרת דרמטית. בנוסף לחווה אורטמן, ויעל נביא משתתפים בהצגה גם גלי ישי וערן בוהם.
המציאות של חיים בבניינים נטושים המועדים להריסה על ידי כרישי נדל"ן יוצרת אצל ארבעת הדמויות במחזה, שלוש נשים וגבר –עולם הזוי המביא אותם לידי החלטה דרמטית.
הדמויות בחרו באסקפיזם שמוליך אותם הרחק מחיי היומיום הבלתי נסבלים. הן בוחרות לשתות בבתי קפה אהובים שכבר נהרסו, לגדל כלב שמת, להמשיך ולנהל מערכת יחסים עם אהוב שנטש, ולבסוף להעמיד למשפט את החברה שנישלה אותם מהחיים שיכלו לחיות ודחקה אותם לשוליים.
בתקופה של ניכור חברתי ופער גדל והולך בין בעלי הון לחסרי הון ה"המשוגעות של יפו" היא הצגה מלאת חמלה, על אנשים שמבקשים לשמור על כבודם העצמי גם כשזה נלקח מהם כתוצאה מ"הנסיבות", ובמקרה הזה פינוי מבתים נטושים.
המחזה מרגש בזכות האפשרות לראות את החיובי בכל דבר, גם כשהוא נראה בחדר מתקלף, בבניין מט לנפול, ובמציאות חיים קודרת.
במציאות הזו "רק משוגעים יכולים להחזיר לעולם את השפיות", כפי שנאמר בהצגה.