מי: חמדן זאהר, 44, נשוי ליסמין + 3.
מה עושה: הבעלים והרוח החיה של מסעדת 'זיקה'.
ממתי ביפו: "אני נולדתי ביפו. אימא שלי גדלה ב'מנשייה' ונהגה להסיע את האחים שלה כל בוקר לבית ספר בסירה. היו לה שלפוחיות בידיים באופן קבוע מהחתירה".
איפה גר: "בעג'מי".
עתיק או חדש: "בית ערבי ישן של שתי קומות, עם תקרה בגובה חמישה מטרים. המשפחה ואני גרים בקומה הראשונה".
אוהב ביפו: "את האווירה, החיים הדרוו'ישיים- שיש הכול, בקטן, כמו כפר, לא צריך ללכת רחוק בשביל שום דבר".
פחות אוהב ביפו: "אין משהו שאני לא אוהב", הוא אומר בפסקנות. כשאני מתעקשת ושואלת ומה עם האלימות - הוא מחייך במבוכה - "עזבי,לא רוצה להיכנס לזה...אני בעד דו קיום" ( תוך כדי השיחה משחזרים כמה שוטרים אירוע יריות שארע כמה ערבים קודם לכן, במרחק 100 מטרים מהמסעדה...).
איפה אוהב לאכול ביפו: "אצלי כמובן- ואם לא אצלי אצל אחי 'אבו מרואן'. כשאני הולך אליו למסעדה אני תמיד נהיה רעב".
בזמן הפנוי: "מת על כדורגל! לא מפספס אף משחק של הפועל". תל אביב? אני שואלת, "אלא מה"? הוא עונה לי, מעט תמה על הבורות שלי...
ספר ליד המיטה: "לא קורא ספרים, רק עיתונים".
אני מאמין: " יפו רק מתקדמת. אני מאמין בדו קיום".
למרות שמתחת לפני השטח יש מתח בין יהודים וערבים? - אני מקשה עליו. "לא מתח שאני מרגיש אותו" - הוא יוצא שוב מהמלכודת שלי באלגנטיות - "אצלי הקליינטים, גם היהודים, הם כמו משפחה".
מקום העבודה הוא: "בשבילי הכול. קודם כל המסעדה לפני כל דבר אחר. אני בוחר את הבשר ביד, ממש באצבעות" - הוא מתגאה, "אם האצבע עושה חור גם השיניים עושות חור. חוץ מזה, שהמסעדה שלי פתוחה עד 3 לפנות בקר- אחת מהבודדות אם לא היחידה ביפו שפתוחה עד שעה כזו".
נוסטלגיה: "הימים הראשונים של המסעדה לפני שמונה שנים - היו לי רק כמה שולחנות פורמייקה רעועים, אף סכו"ם לא תאם לשני ואת הבשר הייתי צולה בעצמי על מנגל פחמים בחוץ".
הלקוחות שלי: "לא רק מקומיים, יש הרבה שמתניעים את האוטו בשביל לאכול אצלי. אחוז גדול יהודים".
מפורסמים: "מוני מושונוב שהגיע לפני שבועיים, חיים כהן השף ושימי ריגר פרשן הכדורסל שמגיעים בקביעות, (כל אחד לחוד- א.א) ועוד רבים. לא זוכר כרגע".
החלום שלי: "לפתוח מסעדה שתאכלס 1000 איש".
עוד 10 שנים: "מקווה שתצטרכי להזמין מקום מראש כדי לדבר איתי"!, הוא מתגלגל מצחוק.
היה ראיון טעים!
(צלעות כבש רכות, סלט ירקות חריף וחומוס נהדר)
למסעדת זיקה - לחצו כאן.
|