עוגת גזר זה דבר שאי אפשר להיות אדיש אליו, או שונאים או מכורים.
אני זוכרת אירוע מצחיק לפני עשרים וחמש שנה, אצל הורי בבית, כאשר אחת הדודות שלנו מאמריקה באה להתארח בקיץ. כדי להרגיש "מועילה" עמדה וטרחה שעות במטבח והכינה לנו עוגת גזר. נקל לשער את התגובות שלנו, צברים בני צברים :"איכס!!!" מי שמע על עוגת גזר? כאילו מישהו יביא סוכריה מקישואים או קרמבו מחצילים...אמרנו לה תודה בפרצוף צבוע, וברגע שיצאה מהבית השלכנו את היצירה לפח כלאחר כבוד.
נקל לשער את התגובות שלנו, צברים בני צברים :"איכס!!!" מי שמע על עוגת גזר? כאילו מישהו יביא סוכריה מקישואים או קרמבו מחצילים...אמרנו לה תודה בפרצוף צבוע, וברגע שיצאה מהבית השלכנו את היצירה לפח כלאחר כבוד. |
כאשר חזרה בערב, שיבחנו את העוגה וסיפרנו לה איך טרפו אותה האורחים שבאו אלינו במשך היום.
טוב, זה לא היה רק בגלל העוגה, אלא גם התחשבנות על הפעם ההיא ששלחה לנו חבילה כבדה וגדולה, שהיתה עמוסה ב....שימורים ! טונה, תירס ושעועית ל"נייטיבז" מארץ הבוצ-דם-קודש.
עוגת גזר - מתכון יפואי חלפו שנים, וגם אני מצאתי את דרכי לגולה האמריקאית ושם, מחדש, גיליתי את עוגת הגזר, שהיא הקינוח המקובל ביותר, הן בבתי קפה והן בבתים ובאירועים. בני כבר "גדל" על העוגה, וכאשר הוחזרנו שוב לציון, חסר לנו המעדן.
בעקבות שבועיים של "שביתת רעב", החלטתי לקחת סיכון ולנסות בעצמי להפיק את העוגה הזו, ממש מטר ממדרון יפו המפורסם עתה.
ניגשתי למבצע בחרדה ממש, כיון שעלות החומרים גבוהה...חוץ מזה, החלטתי שזה חייב להצליח. ומה אומר לכם, יצא באמת כמו המקורי ואפילו יותר טוב, כדרכם של מאפים ביתיים לעומת הקנויים והמשומרים. רוסו עשתה לעוגה "טוויסט" יהודי, כאשר הוסיפה המון דבש וקינמון המזכירים את ראש השנה. עוגה אמריקאית, עם גיור כהלכה בעיר ערבית, ובכל זאת טעים.
אז קודם כל חייבת תודה לנירה רוסו, ועכשיו למתכון עצמו:
חומרים:
½ כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס דבש
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
עוגת גזר - מתכון יפואי כפית מלח אחת
½1 כפיות קנמון
½ כוס צימוקים
50 גרם פקאנים קצוצים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כוסות גזר מרוסק
2 תבניות אינגליש קייק
לזיגוג
125 גרם שמנת רגילה
50 גרם מרגרינה
150 גרם אבקת סוכר
הכנה:
מפרידים את הביצים. את החלבונים והסוכר שמים יחד בקערה ומקציפים לקצף נוקשה.
למרות העובדה שמדובר בחצי טון סוכר לבן ושמן רעיל, בכל זאת העוגה יכולה להיחשב כארוחת בוקר ואפילו לא הכי גרועה.
אגוזים, גזר, דבש ביצים ושמנת – והכל באריזה אחת נוחה וערבה לחך. |
בקערה אחרת מערבבים את החלמונים, השמן והדבש (מערבל חשמלי ידני, הכי טוב). מוסיפים לתערובת את הקמח, מלח, אבקת אפייה, קינמון ומערבבים עוד. מוסיפים את הצימוקים, אגוזים קליפת התפוז והגזר המרוסק ומערבים היטב, עד שנוצר בצק סמיך עם הרבה חתיכות.
מוסיפים לזה בעדינות את הקצף ומערבבים בלי לשבור אותו.
משמנים את התבניות ויוצקים חצי לכל אחת. לאפות חום בינוני נמוך 175 מעלות כשעה עד שעה ורבע (לבדוק צבע ושלא נדבק לקיסם. הצבע צריך להיות זהוב מוכהה קצת).
עוגת גזר - מתכון יפואי לצנן את העוגות ולהכין את הזיגוג באותו זמן.
מרככים את המרגרינה בטמפרטורת החדר, מערבבים עם השמנת ואבקת הסוכר בבלנדר ידני.
מכניסים לפריזר לחצי שעה לפחות שיהיה מוצק מספיק כדי שלא ייספג בעוגה.
מורחים על העוגות שכבה נדיבה ואחידה.
לקרר את העוגה במקרר לכמה שעות רק משביח את טעמה ואת המרקם. אני מקפיאה מגש אחד בדרך כלל לעתיד.
הגשה:
למרות העובדה שמדובר בחצי טון סוכר לבן ושמן רעיל, בכל זאת העוגה יכולה להיחשב כארוחת בוקר ואפילו לא הכי גרועה.
אגוזים, גזר, דבש ביצים ושמנת – והכל באריזה אחת נוחה וערבה לחך.
אם רוצים להרגיש אמריקה, עוטפים פרוסה נדיבה של איזה 3 סנטימטרים רוחב בניילון הנצמד, ושולחים לגן כארוחת עשר.
רק שהגננת לא תאכל לו את זה.
|