מה קורה שם בבריכת מתנ"ס נווה גולן ביפו ג'? יותר מדי פעמים במשך הקיץ הזה פנו אליי תושבים ושאלו למה הבריכה סגורה. משפחות שלמות מיפו שניסו להיכנס לבריכה העירונית בחופש הגדול הלוהט הזה עם ילדיהם, נתקלו בשער סגור.
בכניסה לבריכה התגודדו אנשים כועסים. "אי-אפשר להכניס אנשים, כי אין שומר" אמרו. לא תכעסו? הרי זה פתח רק לדברים רעים. יוצא שמקום כזה, במקום שיביא טוב, במקום שיהיה כיף, קצת הפוגה מהלהט הקייצי, עושה בדיוק את ההפך ומלבה עוד יותר את היצרים החמים כבר ממילא.
כ-500 ילדים בכל בוקר מגיעים לבריכה. תחילה קייטנות ומוסדות חינוך, אחר כך משפחות עם ילדים, שיעורי-שחייה ואירועים שונים. להוציא את ימי ראשון, בשאר ימות השבוע הבריכה פתוחה ובימי רביעי ישנה רחצה לילית.
השעות המאוחרות הללו מביאות קהל אחר. למרות הבדיקה בכניסה ניתן להכניס כל מיני חומרים אסורים כמו אלכוהול וסמים דרך הגדרות.
לא אחת התפתחה פה אלימות שהבריחה מכאן אנשים טובים, ואם באותו יום [מה שכבר קרה] אין מאבטחים, הרי שהעימות עם הקהל הולך ומחמיר. גם בפעמים שיש מאבטחים, נראה שהם חוששים מלהיכנס לעימות. מפחדים?מישהו כאן אינו עושה את עבודתו, זה ברור.
איפה המשטרה?
מסתבר כי המשטרה, זו המנפיקה דרישות למספר המאבטחים/שוטרים/סדרנים לכל מקום המוני ברישוי העסק, זו המציבה תנאים לפתיחת כל עסק, זו המקבלת תשלום מראש על התחייבותה למספר המאבטחים, היא זו שאינה עומדת באותם תנאים ולפעמים אינה שולחת את כוח האדם המובטח בתנאי ההתקשרות.
למרות הבדיקה בכניסה ניתן להכניס כל מיני חומרים אסורים כמו אלכוהול וסמים דרך הגדרות. לא אחת התפתחה פה אלימות שהבריחה מכאן אנשים טובים, ואם באותו יום אין מאבטחים, הרי שהעימות עם הקהל הולך ומחמיר |
אז נאלצת הנהלת הבריכה לסגור את השערים, גם כי אין לה אפשרות לפקח על הקהל ובעיקר כי אסור לה לעבור על החוק.
"הבעיה הגדולה שלנו היא המשטרה", אומר יו"ר ועד שכונת נווה גולן, איציק רודיטי. "בייחוד בזמן הרחצה הלילית. חייבים להביא שוטרים בשכר וגם השוטרים שמגיעים, לצערי, לא עושים את עבודתם. הם לא רוצים להתעמת עם המתרחצים.
ברגע שאין במקום שוטרים שייגבו את הצוות, קשה מאוד להשתלט על כמות כל כך גדולה של מתרחצים, בייחוד ברחצה הלילית זה גובל לדעתי ממש בפשע משטרתי".
ממשטרת ישראל טרם התקבלה תגובה.
|