dir="rtl">בקונדיטוריית
Piece
of
Cake
מכינים
אוזני
המן
בעבודת
יד,
מבצק
חמאה
דקיק
ופריך,
נימוח
בפה,
העשיר
במילויים
איכותיים,
ביניהם:
מילויים
קלאסיים
של
פרג,
אגוזים,
תמרים
ושוקולד;
אוזני
המן
במילוי
חדש
וייחודי
של
פיסטוק;
אוזני
המן
בריאות
מקמח
מלא;
ואוזני
המן
ללא
סוכר
במבחר
טעמים.
רוצים
לעשות
לבד
בבית?
הנה
מתכון
לאוזני
המן
מקמח
מלא
ופירות
יבשים:
dir="rtl"> color="#ff6600">חומרים לבצק הפריך:
dir="rtl">200 גרם חמאה רכה
dir="rtl">100 גרם סוכר חום כהה
dir="rtl">כמה טיפות תמצית וניל
dir="rtl">2 חלמונים
dir="rtl">1/4 כוס מיץ תפוזים (60 מ"ל)
dir="rtl">2 כפות שומשום
dir="rtl">325 גרם קמח מלא
dir="rtl">1/2 כפית אבקת אפיה
dir="rtl">קורט מלח
dir="rtl"> color="#ff6600">חומרים למילוי:
dir="rtl">100 גרם צימוקים
dir="rtl">50 גרם שזיפים מיובשים
dir="rtl">50 גרם תאנים מיובשות
dir="rtl">50 גרם משמש מיובש
dir="rtl">40 גרם סוכר חום (לא חובה)
dir="rtl">1/2 תפוח עץ סמית (60 גרם)
dir="rtl">1 כף מיץ לימון
dir="rtl">1/2 כפית קינמון
dir="rtl">
dir="rtl"> color="#ff6600">אופן ההכנה:
dir="rtl">
להכנת הבצק הפריך: יש לעבד את כל החומרים המופיעים תחת חומרים לבצק למשך זמן קצר בפולסים במג'ימיקס, לאסוף לכדור, לעטוף בניילון נצמד, ולשים במקרר לשעה לפחות.
dir="rtl">לטחון את כל החומרים של המילוי במג'ימיקס.
dir="rtl">לרדד הבצק על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ, ולקרוץ עיגולים בגודל 7-9 ס"מ.
dir="rtl">לשים בעיגולי הבצק את המילוי בעזרת כפית או שק זילוף.
dir="rtl">לסגור לצורת אוזן המן ולסדר בתבנית אפיה.
dir="rtl">לחמם תנור ל-170 מעלות, ולאפות אוזני ההמן בין 14-20 דקות.
dir="rtl">
dir="rtl">המלצה: ניתן לשמור את אוזני ההמן כ-10 ימים.