‏יום שני ‏20 ‏מאי ‏2024
הים התיכון
 
המישלמה
 
מפת יפו
 
פורטל יפו  עסקים ביפו  בטטה בעלמה
בטטה בעלמה
מה יותר טעים ממרק מהביל בחורף קר? קבלו את המתכון של קפה עלמה לחימום הגרון
 מאת: מערכת הפורטל
‏יום רביעי ‏26 ‏ינואר ‏2011. צילומים: יח"צ
אמממ... חיוך של חורף.
אמממ... חיוך של חורף.
שתף |
  dir="rtl">גל של חורף הולך לפקוד אותנו השבוע (אם נאמין לתחזית...) וזה הזמן למרק מהביל. dir="rtl">אם יוצא לכם לקפוץ לקפה עלמה, תוכלו לטעום ממרק מיוחד של עדשים ובטטה במחיר של 29 שקלים כולל לחם וחמאה. dir="rtl">
אם בא לכם להישאר בבית מתחת לשמיכה, תוכלו להכין לכם קדרה ביתית משלכם. הנה המתכון: dir="rtl"> dir="rtl"> color="#ff6600">
מרק עדשים ובטטה
dir="rtl">  dir="rtl">חומרים: dir="rtl">1/4 כוס שמן זית dir="rtl">1 בצל קצוץ dir="rtl">1 גזר פרוס dir="rtl">1 תפוח אדמה חתוך לקוביות dir="rtl">1 בטטה חתוכה לקוביות dir="rtl">200 גרם עדשים כתומות dir="rtl">חופן פטרוזיליה קצוצה dir="rtl">2 כפות אבקת מרק עוף dir="rtl">1.5-2 ליטר מים לכיסוי dir="rtl">תבלינים לפי הטעם: פלפל לבן, כורכום, כמון, מלח, סומק dir="rtl">1 מיכל שמנת מתוקה dir="rtl">  dir="rtl">אופן ההכנה: dir="rtl">·         שמים את שמן הזית, הבצל, הגזר, תפוח האדמה והבטטה בסיר; ומטגנים עד להשחמה. dir="rtl">·         מוסיפים עדשים כתומות, פטרוזיליה, אבקת מרק עוף, תבלינים ומים; ומבשלים כחצי שעה. dir="rtl">·         טוחנים את המרק במעבד מזון או ב"סטיק". dir="rtl">·         מוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה.

תגיות:   מסעדות ביפו   בתי קפה ביפו   

תגובות  לכתבה זו 0 תגובות  
תגובה לכתבה
שלחו כתבה
הדפסת כתבה
יריד תוצרת הארץ
קיבוץ גלויות של טעמים,אוספים ומוצרים
החברה מס' 1 לשיווק מגרשים ונכסים מורכבים
    
כתבה תמונה             
כתבו לנו |  תקנון האתר |  פרסמו אצלנו |  מפת אתר |  קישורים |  כתבים מובילים |