dir="rtl">גל של חורף הולך לפקוד אותנו השבוע (אם נאמין לתחזית...) וזה הזמן למרק מהביל.
dir="rtl">אם יוצא לכם לקפוץ לקפה עלמה, תוכלו לטעום ממרק מיוחד של עדשים ובטטה במחיר של 29 שקלים כולל לחם וחמאה.
dir="rtl"> אם בא לכם להישאר בבית מתחת לשמיכה, תוכלו להכין לכם קדרה ביתית משלכם. הנה המתכון:
dir="rtl">
dir="rtl"> color="#ff6600">
מרק עדשים ובטטה
dir="rtl">
dir="rtl">חומרים:
dir="rtl">1/4 כוס שמן זית
dir="rtl">1 בצל קצוץ
dir="rtl">1 גזר פרוס
dir="rtl">1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
dir="rtl">1 בטטה חתוכה לקוביות
dir="rtl">200 גרם עדשים כתומות
dir="rtl">חופן פטרוזיליה קצוצה
dir="rtl">2 כפות אבקת מרק עוף
dir="rtl">1.5-2 ליטר מים לכיסוי
dir="rtl">תבלינים לפי הטעם: פלפל לבן, כורכום, כמון, מלח, סומק
dir="rtl">1 מיכל שמנת מתוקה
dir="rtl">
dir="rtl">אופן ההכנה:
dir="rtl">· שמים את שמן הזית, הבצל, הגזר, תפוח האדמה והבטטה בסיר; ומטגנים עד להשחמה.
dir="rtl">· מוסיפים עדשים כתומות, פטרוזיליה, אבקת מרק עוף, תבלינים ומים; ומבשלים כחצי שעה.
dir="rtl">· טוחנים את המרק במעבד מזון או ב"סטיק".
dir="rtl">· מוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה.
|