dir="rtl">לכל
עיר
גרסה
משלה
לשטולן,
כאשר
חלק
מהעוגות
אף
מכילות
מרציפן
וקליפות
פרי
הדר
מסוכרות
או
דובדבנים.
dir="rtl"> color="#800000"> size="+0">
שטולן מסורתי נוסח אהובי
dir="rtl">
dir="rtl"> color="#ff6600">לערבל במיקסר את כל הרכיבים הבאים (עם וו K):
dir="rtl">125גרם חמאה
dir="rtl">170גרם סוכר
dir="rtl">קורט מלח
dir="rtl">גרידת תפוז
dir="rtl">גרידת לימון
dir="rtl">3 כפות רום לבן/ליקר דובדבן
dir="rtl">מעט תמצית וניל
dir="rtl">5 טיפות תמצית שקדים
dir="rtl">
dir="rtl"> color="#ff6600">להוסיף לתערובת את הביצים אחת אחת ואח"כ את הגבינה והריבה:
dir="rtl">2 ביצים
dir="rtl">200 גרם גבינה 9%
dir="rtl">כף ריבת משמש
dir="rtl">
dir="rtl">
dir="rtl"> color="#ff6600">לערבב את החומרים היבשים שלהלן בקערה נפרדת:
dir="rtl">50 גרם אגוזי מלך קצוצים
dir="rtl">50 גרם שקדים קצוצים
dir="rtl">100 גרם צימוק בהיר
dir="rtl">100 גרם צימוק כהה
dir="rtl">2 כפות קוקוס
dir="rtl">350 גרם קמח תופח
dir="rtl">
dir="rtl">להוסיף למיקסר ולערבל עד לאיחוד כל החומרים. לישה מיותרת תיצור עוגה כבדה.
dir="rtl">ליצור מהתערובת שתי כיכרות ארוכות ולהניח על תבנית אפייה.
dir="rtl">לחמם תנור ל-180 מעלות.
dir="rtl">לאפות כ 30-40 דקות (עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש).
dir="rtl">מיד בהוצאת העוגה מהתנור יש למרוח כל כיכר ב-50 גרם חמאה מומסת ולפזר אבקת סוכר בנדיבות.
dir="rtl">מומלץ לעטוף את העוגות בנייר כסף.
dir="rtl">להגשה - לפרוס בסכין לחם לפרוסות דקיקות.
ועכשיו... ללקק את השפתיים...