קונדיטוריית Piece of Cake ביפו מציעה בימי חורף אלו את עוגת חג המולד המסורתית "שטולן".
העוגה היא יבשה ונשמרת לאורך זמן, ומחירה הוא 35 ₪ (משקלה כ-600 גרם).
לכל עיר גרסה משלה לשטולן, כאשר חלק מהעוגות אף מכילות מרציפן וקליפות פרי הדר מסוכרות או דובדבנים.
שטולן מסורתי נוסח אהובי
לערבל במיקסר את כל הרכיבים הבאים (עם וו K):
125גרם חמאה
170גרם סוכר
קורט מלח
גרידת תפוז
גרידת לימון
3 כפות רום לבן/ליקר דובדבן
מעט תמצית וניל
5 טיפות תמצית שקדים
להוסיף לתערובת את הביצים אחת אחת ואח"כ את הגבינה והריבה:
2 ביצים
200 גרם גבינה 9%
כף ריבת משמש
לערבב את החומרים היבשים שלהלן בקערה נפרדת:
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם שקדים קצוצים
100 גרם צימוק בהיר
100 גרם צימוק כהה
2 כפות קוקוס
350 גרם קמח תופח
להוסיף למיקסר ולערבל עד לאיחוד כל החומרים. לישה מיותרת תיצור עוגה כבדה.
ליצור מהתערובת שתי כיכרות ארוכות ולהניח על תבנית אפייה.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לאפות כ 30-40 דקות (עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש).
מיד בהוצאת העוגה מהתנור יש למרוח כל כיכר ב-50 גרם חמאה מומסת ולפזר אבקת סוכר בנדיבות.
מומלץ לעטוף את העוגות בנייר כסף.
להגשה - לפרוס בסכין לחם לפרוסות דקיקות.
ועכשיו... ללקק את השפתיים...