dir="rtl">
במיקום אסטרטגי בפאתי השכונה המרונית, פתחו לפני חודש מישל ומייקל, שני רווקים יפואיים, ביסטרו חביב ומושקע.
dir="rtl">בקדמת המסעדה רחבה עם שולחנות מוצלים, היכולה לשרת עד שלושים איש.
dir="rtl">בתוך המסעדה בר לעשרה אנשים ועוד מספר שולחנות לעשרים וחמישה איש.
dir="rtl">בקומה למטה חדר לאירועים סגורים ומטבח נוסף.
dir="rtl">
dir="rtl"> "זה לא גורמה", אומר מישל "אבל זה אוכל טרי ממרכיבים מצוינים, במחיר שווה לכל נפש. קראנו למסעדה ביסטרו כי מדובר במסעדה שכונתית עממית". |
את התמונה משלימים מטבח מאובזר ושף מקומי שהתמחה במונטריאול קנדה וחזר להראות לכולם מה הוא יודע.
dir="rtl">המטבח אקלקטי ומנסה לקלוע לקשת רחבה של טעמים.
dir="rtl">בבוקר ארוחות בוקר בסגנון צרפתי, כגון טוסט צרפתי ומנה מיוחדת המכונה טוסט 60 ומורכבת משני סוגי גבינות ברוטב פסטו, מטוגן קלות במעטפת פריכה.
dir="rtl">בצהריים יש המבורגר,כנפי עוף, פסטות ורטבים בעבודת יד, צלעות ועוד.
dir="rtl">
dir="rtl"> מישל ומייקל השותפים בביסטרו המוטו של המקום: איכות במחירים בסבירים: "זה לא גורמה", אומר מישל "אבל זה אוכל טרי ממרכיבים מצוינים, במחיר שווה לכל נפש. קראנו למסעדה ביסטרו כי מדובר במסעדה שכונתית עממית".
dir="rtl">
dir="rtl">בינתיים התפריט קבוע- אבל במשך הזמן יתווספו מנות יום מתחלפות.
dir="rtl">
dir="rtl">מי הקהל בינתיים?
dir="rtl">"השכנים באזור ומחפשי נדל"ן, זה בעיקר מתפשט מפה לאוזן. בסה"כ לא רע בשביל 3 שבועות", מחייך מישל. "אתמול למשל ביקרו פה אנשים מערוץ 2 שאני לא רוצה להסגיר את שמותיהם, שהגיעו בעקבות המלצה ואכלו בחדר הפרטי- ונהנו מאוד", הוא מספר בגאווה.
dir="rtl">
dir="rtl">אני מבקרת בערב הפתיחה הרשמי "לחברים ומשפחה".
dir="rtl">מישל ומייקל מגישים משקאות ומיניי מתוקים מונחים במגשים עמוסים על השולחנות.
dir="rtl">דודה בשלנית מתגנבת למטבח ומתחרה במישל במנת קינוח מעוטרת בפיסטוקים, שהיא דוחקת בכולנו לטעום.
dir="rtl">טעמנו. טעים!
dir="rtl">האורחים באים בידיים מלאות במתנות, לפי המנהג המשפחתי כנראה, ומישל ומייקל מסתובבים בין כולם מזיעים ונרגשים
dir="rtl"> מישל, שהוא גם השף, מספר לי שסבתו שבישלה נהדר נתנה לו את ההשראה להפוך לשף. התחביב הפך למקצוע לאחר לימודים בתדמור וקורדון בלו היוקרתי. |
מישל, שהוא גם השף, מספר לי שסבתו שבישלה נהדר נתנה לו את ההשראה להפוך לשף. התחביב הפך למקצוע לאחר לימודים בתדמור וקורדון בלו היוקרתי.
dir="rtl">
dir="rtl">מישל, שבילה תקופה ארוכה מחייו בקנדה חזר לארץ וכאשר נקרתה בפניו ההזדמנות להגשים חלום ולפתוח מסעדה, קפץ על ההזדמנות מבלי להסס.
dir="rtl">
dir="rtl">איך מתחלק הנטל במסעדה בינך לבין מייקל?
dir="rtl">"אני מבשל ומייקל (שהוא עורך דין בחיי היום יום שלו, א.א) דואג ליחסי הציבור וניהול המסעדה".
dir="rtl">
dir="rtl">מוזיקת עדכנית מנוגנת בתוך המסעדה בלבד ומישל שעושה לי סיור בסביבה, מספר אנקדוטות על שכנים ובתים יפים במיוחד, וכן שהשכנים מפרגנים ומשתפים פעולה.
dir="rtl">
dir="rtl"> קהל הלקוחות בערב הפתיחה (אני משתאה מתי הספיקו לצוץ פה כל כך הרבה בתים מדהימים שעושים לי חשק לארוז...)
dir="rtl">
dir="rtl">מירב מורן שיושבת לידי, מספרת שהיא שכנה, הגיעה לאכול במקרה ומאז מגיעה כל יום- "יש פה שרות מצוין ואוכל מצוין, שרק ימשיך ככה", היא מחייכת "למרות שאני עוברת דירה לחלק אחר ביפו - אמשיך לבוא".
dir="rtl">
dir="rtl">לסיכום: מסעדה שכונתית לא יומרנית, משתלבת היטב בשכונה המשלבת ישן עם חדש, ערבים עם יהודים, עשירים יותר ופחות.
dir="rtl">מקום שאפשר לבוא בטרנינג ולאכול טוב בלי לפשוט רגל.
dir="rtl">שפע של חניה ובריזה נעימה כלולים במחיר!
לפרטים על קדם ביסטרו - href="abu-business_profile.asp?PrintID=10382&cat=001%5F002%5F%2C+001%5F013%5F%2C+001%5F017%5F&biz=%F7%E3%ED+%E1%E9%F1%E8%F8%E5" target="_blank"> color="#0000ff">לחצו כאן
|